Jeg/vi var så heldig at få 4 bundter rabarber af mine forældre, den anden dag de var forbi.

Det skulle jo udnyttes så her kommer opskriften, som var ment til at være en grød, men som ikke fik nok kartoffelmel, så den  blev ikke helt så fast som den burde.

Derudover blev der 3 fine glas med kompot/marmelade som er særdeles godt på pandekager.

1300 g rabarber

1,2 liter vand

2 vanillestænger

400 g sukker

2-3 spsk kartoffelmel (hvis det skal blive fast nok)

1 citron

 

Servering( is, fløde eller mælk)

 

Vanillestængerne flækkes og kornene skrabes ud.

Kornene blandes med noget af sukkeret så det får lettere ved at dele sig.

Top og bund skæres af rabarberne, men pas på den hvide del (foden) da smagen er mest koncentreret her.

Rabarberne skylles i koldt vand og skæres nu i mindre stykker.

Rabarber kommes i en gryde sammen med vandet og de udskrabede vanillestænger.

De skal nu koge til de er møre ved jævn varme i ca. 15-18 min.

Så skal rabarber og saft sies i en sigte, og de hældes i hver sin gryde.

3/4 dele vanillekorn med sukker og 200 g sukker hældes i gryden med saft.

1/4 og resten af sukkeret hældes i gryden med kompotten.

Sukkeret i kompotten skal opløses over svag varme, og herefter kommes saften af en halv citron i, evt. også noget fint reven skal.

Rør i kompotten så den ikke sætter sig fast i gryden.

Herefter hældes det på glas som er skyllet i atamon eller noget spiritus og glasset lukkes mens kompotten er varm.

Saften skal nu bringes til kogepunktet hvorefter man kommer kartoffelmel der først er udrørt i koldt vand i under omrøring.

Nu presses resten af citronsaften i suppen, så det lige får en behagelig syre.

Herefter hældes Suppe/grød i en skål, man med fordel kan drysse med sukker, herved vil man undgå at der kommer en hinde på grøden.

Det skal nu blive koldt, jeg gjorde det i køleskab og da min som sagt var ret lind så betød det ikke noget, men den kan ellers komme til at blive kedelig i overfladen.

Smagen og farven er dog stadig fantastisk 🙂

 

Share
Rabarbergrød/suppe og kompot/marmelade
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins