Den rabarberkage jeg skrev om for et par dage siden kommer her i billeder. Der blev bagt fordi Mathias kom hjem fra ferie og trængte til forkælelse 🙂

  • 10 – 12 stilke rabarber
  • ½ stang vanille
  • 1½ dl (150g) sukker
  • Dej:
  • 300g smør/margarine
  • 3½ del (300g) sukker
  • 6 æg
  • 1 dl (60g) mel
  • 200g mandler
  • Desuden:
  • 2½ dl. flødeskum (afhænger af den ønskede mængde), is eller creme :)

Fremgangsmåde:

Gør rabarberne i stand og skær dem i stykker på et par cm’s længde.

Læg dem i en gryde med sukker, flækket vanille og ganske lidt vand. Lad dem dampe møre og hæld dem op i et ovnfast fad. Fjern vanillestangen.

Rør en dej af smeltet smør, sukker, de sammenpiskede æg, melet og de groft hakkede mandler (ikke for småt), der ikke behøver at være smuttede.

Kom rabarber i et ildfast fad. Dæk rabarberne med dejen.

Stil fadet i ovnen ved 170*(forvarmet) i 40 minutter til dejen er gylden og gennembagt (stik i det med en gaffel og se om der sidder dej på gaflen).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spis rabarberkagen lun eller kold med iskoldt flødeskum til eller eventuelt en god vanilleis.

 

Share
Rabarberkage nu med billeder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins