Jeg eeeelsker rabarber og forsøger at spise dem så meget som muligt når de er i sæson 🙂

Denne her kage elskede jeg som barn og kan stadigvæk godt lide den, men den er ikke så sund 🙂

  • 10 – 12 stilke rabarber
  • ½ stang vanille
  • 1½ dl (150g) sukker
  • Dej:
  • 300g smør/margarine
  • 3½ del (300g) sukker
  • 6 æg
  • 1 dl (60g) mel
  • 200g mandler
  • Desuden:
  • 2½ dl. flødeskum (afhænger af den ønskede mængde), is eller creme 🙂

Fremgangsmåde:

Gør rabarberne i stand og skær dem i stykker på et par cm’s længde.

Læg dem i en gryde med sukker, flækket vanille og ganske lidt vand. Lad dem dampe møre og hæld dem op i et ovnfast fad. Fjern vanillestangen.

Rør en dej af smeltet smør, sukker, de sammenpiskede æg, melet og de groft hakkede mandler (ikke for småt), der ikke behøver at være smuttede.

Kom rabarber i et ildfast fad. Dæk rabarberne med dejen.

Stil fadet i ovnen ved 170*(forvarmet) i 40 minutter til dejen er gylden og gennembagt (stik i det med en gaffel og se om der sidder dej på gaflen).
Spis rabarberkagen lun eller kold med iskoldt flødeskum til.

Share
Rabarberkage

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins