Foråret er lig med rabarber i vores lille hjem.
Da vi i onsdags netop havde besøg af mine svigerforældre og da vi lørdag d. 26/4 havde besøg af mine forældre skulle der laves rabarber tærte.
Det blev i den helt simple version og siden den mere avancerede (omend ikke sværere).

Der skal laves en bund af:
200 g hvedemel
150 g smør
1 tsk salt
1 spsk sukker
½ dl vand (måske mere)

Denne kommes på køl og rulles ud på et melet bord når den er kold, så det fylder formen.

Rabarber er skåret i skiver og drysset med vanillesukker (100 g sukker med en stang vanille korn).

De anbringes ovenpå tærtebunden.

Tærten bages nu i ovnen i 20 min. til rabarberen er mør.
Derpå anbringes en marengs lavet af 2 æggehvider, 1 dl vanillesukker (hjemmelavet) og 1 ½ presset citronsaft.

IMG_6131
Det bages i ca 20 min. så låget bliver sprødt men midten stadigvæk er blød.

Endnu en smuk aften hvor maden blev nydt udendøre.

Share
Rabarbertærte
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins