Da jeg den anden dag høstede de store squash valgte jeg af lave en speltotto af halvdelen 😉 den anden gik til kage frisk og til frys.
Risotto har der før været opskrift med men ikke med squash.

Speltotto:
Risotto med squash (til 4 personer)

400 g italienske ris (Arborio, Vialone Nano, Canaroli, Baldo….) alternativt samme mængde byg eller spelt
2 store squash
1,2 liter grøntsagsboullion – vi laver den med terninger og andre gange selv.
1 hvidløg på størrelse med 2 store fed
2 små meget finthakkede skalotteløg
Smør
Evt. 5 skiver bacon som skæres i tern og ristes sprøde.
Evt. En rest friske ærter og lidt bønner.
Evt. friskrevet parmesanost
Evt. et glas hvidvin (udover det, du drikker, mens du rører.)

Fremgangsmåde:

Del squash´ene på langs to gange og skær dem i tynde skiver.

Tag en tykbundet sauterpande(en kasserolle kan også gå) og steg ved middel varme squash og skalotteløg i olivenolie. (Brug helst samme pande til squash og til risotto, så udnytter du smagen – squash-blandingen lader du vente på en tallerken, mens du rører risottoen…)

De første fem minutter lader du squashene stege sammen med det finthakkede hvidløg.

Lige inden squashene begynder at tage farve tilsættes 1 deciliter boullion (eller hvidvin!), og lader blanding simre-koge indtil squash´ene næsten er kogt ud – det tager en halv times tid… – husk at røre rundt, da det ellers kan brænde på.

RISOTTO
“Rist” risene i olivenolie (en blanding af smør og olie kan også anvendes) – når de er ved at være blanke begynder du at tilsætte boullion – cirka en halv deciliter per gang.

Så rører du rundt – indtil blandingen er næsten tør – for at tilsætte bouillon igen og sådan fortsætter du indtil to minutter før risen er færdigkogt – og kogetiden på italienske ris SKAL overholdes, spelt og byg skal have meget længere tid end risene.

Du kan i løbet af “omrøringen” erstatte boullion´en med lidt hvidvin et par gange….

Nu tilsætter du squash-blandingen, bønner der enten har stegt med sammen med squash og bacon og rører igen langsomt rundt i et par minutter indtil risene er færdigkogte.

Så fjerner du gryden fra komfuret og tilsætter en smørklat eller en spiseske revet parmesanost for at “samle” risottoen, og så er den klar til at serveres – evt. med ganske lidt revet parmesanost på toppen.

Beklager de manglende billeder, men smagen er god omend speltotto aldrig koger ind som en risotto.

Share
Risotto/speltotto med squash
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins