En virkelig lækker fisk, som smager rigtig fint i smagen.

  • 4 spsk hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 4 søtunger á ca. 400 g. rensede og flåede
  • 150 g smør
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 spsk hakket frisk persille
  • friske persille kviste til pynt
  • citronbåde, serveres til

Bland mel og salt på en stor, flad tallerken. Vend fiskene i melet, en ad gangen, og ryst overskydende mel af. Smelt 3 spsk af smørret i en lille gryde og pensl fiskene over det hele med smørret. Læg fiskene under en forvarmet ovngrill ved medium varme og steg dem i 5 min. på hver side.

Smelt imens resten af smørret i en gryde. Hæld koldt vand i en skål, hvis diameter er større end grydens bund. Stil den klar ved siden af komfuret.

Varm smørret, til det bliver gyldent og begynder at dufte nøddeagtigt. Tag straks gryden af varmen og sæt den ned i skålen med det kolde vand for at standse opvarmningen.

Læg søtungerne på 4 varme tallerkner, dryp dem med citronsaft og drys dem med persille. Hæld det brunede smør ud over søtungerne, pynt med persillekviste og server straks med citronbåde.

Det kan serveres med en svampe og selleripure (se under Kobekød) og med spiselige blomster som pynt.

Share
Søtunge meuniere

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins