Jeg faldt over denne artikel på alive.dk, jeg tænkte, jeg ville dele den med jer, eftersom jeg jo før har omtalt sunde og lækre ting.

Så sunde er bær

tirsdag 5.7.11 – Af Juliane Olsen, Alive.dk Foto: All Over Press

Sommer-årstiden byder på et væld af friske bær, der er så gode for dit helbred, at de skal spises tit og ofte

Alive.dk Røde, blå, grønne og sorte. Bær ses i mange afskygninger og farver i sommersæsonen, og det er nu, der skal plukkes og spises, for bær indeholder så mange vitaminer og antioxidanter, at de er små guldklumper for dit helbred.

– Jo højere farveintensiteten er i bærret, jo større er indholdet af vitaminer og antioxidanter. Brug bærrene i salaten, ovenpå dine havregryn om morgenen eller lav en smoothie, som du kan servere om morgenen eller sidst på eftermiddagen, siger chefdiætist for SlankeDoktor.dk, Lisa Bolting, til Alive.dk.

Det gælder også om at få frosset bærrene ned, mens det er sæson, til videre anvendelse i vinterperioden, hvor du for eksempel kan lave en sund grød ud af bærrene. Selv om der tilsættes sukker i bærgrød er der ingen grund til at være nervøs for kalorierne, hvis man er en normalvægtig familie – ellers kan der anvendes kunstige sødestoffer.

Tilgængelighed er vigtigt
Der er ikke lige så meget tradition for at spise bær, som der er for frugt og grønt, og det skyldes tilgængeligheden, mener chefdiætist Lisa Bolting.

– Almindelig frugt er der jo i rigelig mængder af i supermarkederne, og til nogenlunde den samme pris. En bakke hindbær er dyrere og er snart spist, hvis man køber den hjem til familien, siger Lisa Bolting, der opfordrer danskerne til i stedet at komme ud i sommerlandet og selv få plukket bærrene med hjem til fryseren og samtidig få en oplevelse ud af det.

Bær:
De fleste bær er rige på B-, C- og E-vitaminer, kostfibre og mineraler som magnesium, kalium, fosfor og jern. Kalorieindholdet er på cirka 50-100 kalorier per 100 gram.

Almindelige, kendte bær:
Blåbær, brombær, hindbær, hyldebær, jordbær, kirsebær, mirabeller, morbær, moreller, multebær, ribs, rønnebær, solbær, stikkelsbær, tranebær, tyttebær, vindruer.

Share
Så sunde er bær

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins