Jeg fik en ustyrlig lyst til at bage en kage, da det var længe siden jeg havde bagt sidst.

Det blev til en pund til pund kage (sandkage).
Den var på ingen måde tør.

250 g Blødt smør røres med 250g rørsukker. Herefter tilsættes først 250 g hvedemel og dernæst 4 æggeblommer som tilsættes et ad gangen.
Imens røres hvidere stives og vendes med æblestykker fra 2 æbler og 100 g hakkede hasselnødder( det kunne være mandler og valnødder man erstattede med). Det er ikke nødvendigt at skrælle æblerne. Nu vendes hviderne forsigtigt i dejen.

Hele herligheden kommes i et fad og drysses med perlesukker og dernæst i en forvarmet ovn på 170 grader og skal have ca 45 minutter eller til der ikke hænger dej på en kødnål.

Den skal være saftig.

20131101-084132.jpg

Share
Saftig sandkage med æble og hasselnødder
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins