I sidste uge besluttede jeg at når Mathias skulle have Carponline på besøg skulle der være noget på bordet, og hvad var mere oplagt end Chocolat’s opskrift på saltkiks.

De så super lækre ud og tilmed super flotte. Eneste problem var nok at de var lidt for feminine.

Det mener jeg selv jeg fik løst til ug, men jeg var blevet nødt til at erstatte alm. hvidhvede til grovhvede, men det gjorde det nu ikke dårligere, bare anderledes.

 

Jeg ønskede selv at lave salt-kiks til herrerne, istedet for at købe TUC.

120 g. mel

½ tsk bagepulver

1/4 tsk havsalt

60 g vand

1 spsk olivenolie.

 

Bland mel, bagepulver og salt i en skål.

Rør vand og olie i, nu æltes dejen og samles til en rund kugle.

Kuglen lægges i en frysepose og skal ligge i køleskabet en times tid.

Rul den derefter ud i en tynd dej.

Stik de små kiks ud i den form du ønsker, jeg havde ingen karpe, så valgte faldt på en iskrystal.

Placer kiksene på en bageplade beklædt med bagepapir.

Pensl dem med olie.

Drys med lidt havsalt.

Det kan være en god ide at stikke med en gaffel, for at de ikke puster sig op.

De kan serveres alene, eller med chokolade på som de kan ses hos Chocolat, til suppe eller ost.

Du vælger helt selv.

Bag dem cirka 8 min ved 220 grader.

Share
Salt-kiks
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins