Da jeg skulle have besøg besluttede jeg mig for at lave scones så der var noget til teen 🙂

Chokoladescones:

8 dl hvedemel

½ dl rørsukker

5 tsk bagepulver

1 tsk salt

100 g smør

100 g chokolade (kan udelades eller erstattes med rosiner eller andet alt efter smag)

4 dl mælk

De tørre ingredienser vendes sammen og røres sammen med smørret, der inden det kommes med de tørre råvarer skæres i mindre stykker. Først her vil jeg tilsætte den hakkede chokolade, det skal ikke være for små stykker chokolade.

Når det er samlet røres mælken i, der skal ikke røres for længe.

Herefter deles dejen i 4, som presses ud på en bageplade med bagepapir på. De skal være ca. 15 cm i diameter. Herefter skærer man med en kniv eller en klejnespore ned i dejen så det deles i 4 stykker.

Nu skal det bages i en ovn på 250grader i mellem 12-15 minutte, så de bliver gyldne og fine.

Herefter skal det køle af udækket på en rist, når de er afkølede brækker man stykkerne fra hinanden.

De kan ikke holde særlig længe maks. et døgn. De kan spises med eller uden smør og til en god kop kaffe eller te.

Velbekommen.

Share
Chokoladescones

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins