Da vi har massevis af tomater i drivhuset, besluttede vi at de modne der var i går skulle laves til semidried tomater. Tilberedt i ovnen.

Jeg gætter på der var 3 kg tomater sf blandede sorter.

Alle er blevet rigtig gode i smag efter tørringen, som dog har taget længere tid end ventet, men der var jo også mange.

Derudover kan du bruge timian og rosmarin for at give det en spændende smag og evt også hvidløg.

Til 500 g tomater:
2 tsk frisk hakket timian og rosmarin
Olivenolie 2-3 dl.
Evt 1 fed hvidløg og salt.

Tomaterne skæres i kvarte og fordeles på en bageplade, der er dækket med bagepapir.
Krydderurterne drysses over tomaterne.
Tomaterne bages ved 100 grader i alt ml 3-7 timer afhængig af mængden og hvor tørrede du ønsker dem.
Kom tomaterne i et glas som er skyllet med atamon eller spiritus.
Kom tomaterne i uden at presse dem ned, og overhæld med olivenolie så det dækker.
Ønsker man at kunne opbevare dem længer bør de henkoges.

Derefter stilles de et køligt sted.

20120831-093308.jpg
Jeg fik 5 gode glas af 3 kilo tomater.

Share
Semi-dried tomater
Tagged on:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins