Vi er vilde med hjemmelavet mad, som laves med kærlighed.
Denne gang blev det en klassiker Skipper Labskovs. Det er en overset og nem spise også selvom man IKKE benytter dåseværsionen, som jeg faktisk aldrig har spist.

Jeg havde en 2 kgs oksetykkam og den kan godt bruges omend den har godt af at stå længe. Jeg gangede op så det passede med mængden af kød. Vi spiste 4 mand hvor der ikke blev serveret rugbrød til, og så er der kommet en stor portion i fryseren.

Jeg lavede det ud fra Plums version fra Mormors mad – kogebogen som jeg rigtig godt kan lide at benytte.

til 4-5 personer
500 g oksetykkam
1 kg kartofler, sava, raja
2 store almindelige løg
1 spsk. rapsolie
en halv liter vand
8 friske laurbærblade
20 sorte peberkorn
4 kviste frisk timian
smør
så meget purløg man kan mønstre
syltede rødbeder
Rugbrød

Sådan gør du
Skær oksekødet i tern på 3 x 3 cm. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver på 1,5 cm. Pil løgene, halver dem, og skær dem i skiver på 0,5 cm.

Tænd ovnen på 170 grader, 220, hvis det er en stegeso.

Brun kødet i olien i en stor, tykbundet gryde. Hæld en halv liter vand på, skru ned og lad det simre i 10 min. Tag gryden af varmen.Læg kød, kartofler, løg og krydderier lagvis i enten en stegeso eller gryde.

Hæld suppen over, og fyld op med vand, til det når halvvejs op. Læg låg på, og stil det i ovnen. Det er færdigt efter 1,5-2 timer, alt efter hvor mørt kødet er. Smag undervejs, kødet skal være som smør.

Vend rundt i gryden et par gange undervejs. Når kødet er mørt, er kartoflerne også halvvejs mosede. Smag til med salt. Er retten for fugtig, når kødet er mørt, så hæld væden fra, og kog den ind.

Hæld den på igen, og smag til med salt.Spis retten meget varm med rugbrød, syltede rødbeder, koldt smør og masser af finthakket purløg.

Det er virkelig en nem og lækker ret omend, den ikke ser særlig delikat ud ved anrettelsen hvis man glemmer det grønne indslag.

20131031-200330.jpg

Share
Skipper labskovs
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins