I dag har den stået på slagtning af 7 ænder og hvor var det egentlig trist at erfare at den ene af ænderne mod forventning havde æg i produktion (de var daggamle 14/4), hvilket er tidligt. Sådan umiddelbart.
Vi har efterfølgende også fundet et styk æg i haven og hvor er det sjovt, som blommen er sødere i andeæg og hvide meget meget fastere. Men øv ikke flere æg i denne omgang.

Det tog virkelig sin tid at få slagtet og klargjort ænderne, da vi godt kunne tænke os at gemme dunene, så de nåede at blive ret kolde, men vejret var heldigvis varmt.
Dunene er dejligt bløde og forhåbentlig bliver de brugt til en lækker sovepose sammen med resten af ændernes og gæssenes dun når de til sin tid bliver slagtet.

Det var godt vi begge to stod med arbejdet, ihvertfald når man vælger at flere skal slagtes på en og samme tid, og de ikke skal i kogekar før end man har fået de fleste af dunene af.

De viste sig at der i slagtet vægt er ml. 2,4 kg – 3,1 kg.

Så nu er fryseren igang med at blive fyldt og hvor er det livsbekræftende.

Noget andet det har ført med sig, er at gæssene skræpper noget mindre op, da ænderne jo ikke vælter rundt for at parrer sig.

Share
Slagtning af ænder
Tagged on:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins