Når man har husdyr som os. Skal man engang imellem af med nogle dyr.
Denne gang er turen til lammene fra april måned.

Det bliver godt med lammekød i fryseren, det er efterhånden længe siden sidst med eget kød, da alle dyrene sidste år var gimmere, det vil sige hundyr.

Skindene er hentet og skal saltes, så de næste år kan blive lavet til smukke og varme skind.

Kødet derimod grovparteres, man får den på følgende måde: Køller, bove, halv ryg i koteletter og indmad. Af hals og bryst bliver der hakkekød.

De bliver solgt i halve eller hele dyr.

img_0499

Indfangningen var ikke optimal, det skal gøres bedre næste år, man lærer hele tiden. Men turen til slagteriet var kort og gik nemt, det samme gjorde aflæsningen. Her ses lammene i båsen hvor de skulle gå natten over.

Vi glæder os til frisk lam, planen er at der her vil følge opskrifter på lam i den kommende tid.

Share
Slagtning af får
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins