En opskrift på nogle spicy småkager, som er blandt Mathias’ foretrukne.

Småkager til 25 – ca. 100 stk

  • 300 g hvedemel (ca. 5 dl)
  • 3 spsk kartoffelmel
  • 100 g flormelis (ca. 2 dl)
  • 2 spsk finthakket syltet ingefær
  • 1½ spsk fintrevet limeskal
  • ¼ tsk stødt sød chili
  • 250 g koldt smør
  • Bagetid: Ca. 8 min. ved 200°.

Bland hvedemel, kartoffelmel, sukker, ingefær, limeskal og chili i en skål. Skær smørret i mindre stykker og smuldr det i melblandingen, til den ligner revet ost. Ælt dejen let sammen og tril den til 4 stænger (a ca. 20 cm). Tryk hver stang lidt flad, så den bliver ca. 3 cm bred og 20 cm lang. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i mindst 1 time, eller i fryseren i ca. ½ time. Skær hver stang ud i ca. ¾ cm tykke skiver. Læg skiverne på plader med bagepapir og bag småkagerne øverst i ovnen.

Genvej: De bagte småkager kan opbevares i kagedåser i ca. 5 døgn.

Tips: Småkagerne kan også bages uden tilsætning af ingefær, limeskal og chili. Når man bager småkager, er det vigtigt at kigge til kagerne jævnligt, da ovnens temperatur kan svinge meget.

Share
Småkager med ingefær, lime og chili

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins