Fra en af buskene i haven høstede vi en overraskende stor portion grønne stikkelsbær, og vi lod dem selvfølgelig ikke modne, vi kan nemlig rigtig godt lide grøn stikkelsbær kompot. Det er ingen sag at lave mad længere, vi har nemlig fået et fantastisk komfur.

Vi har tidligere brugt en Camilla Plum opskrift, der ikke havde hyldeblomstskærme i, men denne gang skulle den have et twist, uden dog at det blev for meget.
Portionen vi lavede var dobbelt op af følgende opskrift, da vi havde 1 kg grønne stikkelsbær, mere eller mindre fra en busk.
Stikkelsbærkompot

500 g grønne stikkelsbær

1 vanillestang

300 g sukker

5 hyldeskærme

1 dl vand

Flæk vanillestangen og skrab kernerne ud i sukkeret, gem selve stangen i et glas sukker. Kom det hele i en gryde og kog til bærrene akkurat brister. Køl af, og fisk hyldeskærmene op.

Denne kompot er sødet som til en dessert, til mad skal der lidt mindre sukker i.

Den dufter simpelthen himmelsk og jeg glæder mig til at smage.

Share
Sød Stikkelsbærkompot
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins