I går var vi (Min mor, Mathias og jeg) på Søllerød Kro for at nyde et exceptionelt måltid, og det fik vi helt sikkert også.

Da vi vidste, at måltidet var inkl. vin havde vi på forhånd valgt at tage en taxi hjem. Da vi ankom lidt for tidligt, valgte vi først at se på Gadekær og Kroen udefra, meget idyllisk og særlig perfekt var også den lun sommeraften. Der manglede hverken mad eller vin, der var rigeligt af alt og serviceringen var også i top. Dog blev man ret hurtigt snalret, hvis ikke man tog hensyn, da de var flot gavmilde med vinene.

 

 

 

 

 

 

Aftenen på kroen startede med Snacks og appetizer (Profiterole med Gruyère og dernæst Olivenoliesorbet i grøn Gazpacho)  og Champagne (N. V. Guy Charlemagne, Blanc de Blancs, Mesnil sur Oger), det var 2 lækre og spændende retter, og den tilhørende Champagne var super delikat og stod virkelig godt til retterne. Det var bestemt en lovende start. Hertil fulgte brød og rigeligt vand, som til resten af retterne.Brødet var Briocher. Den første ret var Asparges – Parmesan – Brød med den tilhørende vin Saint Romain, Clos du Cerisier, Domaine de Chassorney, Bourgogne fra 2008. Der  var en stegt hvid asparges, og retten smagte rigtig lækkert, og der manglede bestemt ingen ting, retten var muligvis lidt for stor med 4 flotte store asparges og tilbehør. Det lagde en grundig bund. Den anden ret bestod af Kylling – Hjertesalat – Sommertrøffel med tilhørende vin, som var Pommard, Les Perrieres, Vincent Dancer, Bourgogne 2009. Det var en god vin som stod fint til retten. Retten var super lækker og manglede faktisk kun sprødt skind på kyllingebrystet, som var lækkert og saftigt, og som resten af retten smagte af mere, det var også problemet for resten af aftenen(for min mors og mit vedkommende), at man havde valgt at spise den gode ret op, da maven faktisk ikke kunne rumme al den gode mad. Men skal ret være ret så passede elementerne rigtig godt sammen, og sommertrøffel passede rigtig godt på den let røgede? hjertesalat. Den tredje ret og dermed den første dessert bød på Rabarber – Kærnemælk – Estragon og vinen fra 2010 Birbet, Angelo Negro, Piemonte.
Det var en udsøgt ret, med det kolde element af kærnemælk med en let smag af estragon, og det søde og smagfulde rabarberelement, lå under den hvide dyne. Denne ret var meget forfriskende og vinen som var let perlende stod rigtig godt til retten. Den fjerde ret/anden dessert var baseret på Jordbær – Rosenblade – Hyldeblomst og havde en lækker og frugtig Gewürztraminer, Vendanges Tardives, Fronholz, Domaine Ostertag, Alsace fra 2008 til. Det var også en virkelig lækker ret, med syltede jordbær og hybenrose blade, det kolde element var en lækker jordbæris, derudover var der sprøde elementer som f.eks marengs. En ret jeg godt kunne spise igen (dog ikke denne aften :))
Den tredje dessert (5. ret) bestod af Hindbær – Rødbede – Engelsk Lakrids og dertilhørende Eiswein Grüner Veltliner, Zantho, Burgenland 2009. En yderst spændende ret, med noget bittert og skarpt over den engelske lakrids og endnu engang var der et koldt element, blandt andet i rødbeden, og derudover smagfulde og tilpas søde hindbær. Det var en ret som man skulle tænke mere over end de andre, da lakridsen kom snigende. Hertil passede vinen rigtig godt. Det var rigtig interessant med det søde element bestående af en lille brunsviger på størrelse med en spisekastanje.
Fjerde dessert bestående af Brombær – Øllebrød – Hvid Chokolade og med Château Rieussec 1. Cru Classé, Sauternes, Bordeaux 2003. Var nok den mest komplekse dessert med mange elementer, men ikke overdyngende mange, så det passede perfekt og var godt afstemt. Det var virkelig godt. (Her var maven næsten fyldt). Det spillede i munden og på tallerkenen.
Endnu engang var der sprøde og kolde elementer på tallerkenen.

Syvende og sidste ret bestod af Chokolade – Hasselnød – Brunet Smør på en rigtig fin måde, desværre for min mave var den nu rigtig godt fyldt så jeg kunne desværre ikke rumme hele desserten, hvilket er meget mod min vilje, man bør ikke sende dessert ud. På trods af den portvins smagende Banyuls, Terra Vinya, M. Chapoutier, Roussillon fra 1995. Kunne jeg ikke få plads til hele retten, som igen havde kolde og sprøde elementer, og derudover også nogle bobler som må være lavet med texturas. Det var meget interessant, men havde nok været bedre hvis jeg ikke var så proppet. (det var ikke fordi maden kom farende hele tiden, der var et godt flow og man kunne flere gange gå ud i gårdhaven eller på toilettet, så der var ikke stress på for andet end maven 🙂 ) Her på var der faktisk også bladguld, en ret dyr ting til et måltid, det så rigtig flot ud på retten.

 

Som før nævnt var der rigeligt med mineralvand, og det var hele tiden rigtig køligt og læskende.

Efter Måltidet fulgte der kaffe med Petit fours til, dem kunne min mave desværre ikke rumme, hvilket var meget ærgerligt da de var flotte og dekorative og ifølge min mor og Mathias rigtig lækre, men jeg følte desværre at jeg var ved st sprænge. Så jeg undlod at spise mere.

Efter betalingen valgte vi at gå en tur for at undgå den stoppede fornemmelse mest muligt, men som før beskrevet, valgte vi at tage en taxa resten af vejen hjem, denne kom forbløffende hurtigt.

En rigtig dejlig og smagfuld aften, hvor der bestemt ikke manglede noget som helst. ***** (den 6 stjerne får de ikke fra mig, da jeg følte mig alt for proppet, hvis man vælger at lave arrangementet, en anden gang skal man måske tænke over størrelserne på de salte retter. )

Share
Søllerød Kro – dessertaften

2 thoughts on “Søllerød Kro – dessertaften

  • december 9, 2011 at 10:13 pm
    Permalink

    Jeg var selv til samme arrangement, og synes at det var en overvældende menu helt i særklasse.

    Størrelsen på forretten talte jeg faktisk med Christian Ebbe om. Det var helt bevidst, at tallerkenen var så stor, da det ellers ikke ville være muligt at skabe balance mellem det salte og det søde, når mængden af desserter er så stor.Efter hovedretten sad jeg også med tanken om, om jeg var i stand til at spise 5 reffer mere, men da hovedparken af desserterne var forholdvis lette voldte det ikke udfordringer sidst på aftenen.

    Reply
    • december 18, 2011 at 10:38 pm
      Permalink

      Jeg synes, som jeg skrev, at det var svært at spise det hele. Men dejligt smagte det.

      Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins