Som nævnt tidligere er vi glade for at spise and året rundt.

Her efter jul er det dog ikke den klassiske julevariant, der trækker mest. 

Derfor eksperimenteres der en del i køkkenet. Da vi begge er glade for krydret mad, var det, det der trak i går aftes efter en del research på nettet. 

Jeanette prøver at undgå alt for mange kulhydrater i form af ris, pasta, brød og nudler, det er denne ret dog ikke helt fri for, men mængden er skruet ned og op på grøntsagsfronten. I asian er det så vidt kan se i de forskellige opskrifter meget almindeligt med mindre ænder på ca 2 kg, de kan nu også fint helsteges i ovnen uden at blive tørre. 


Til 4 personer skal du bruge:

1 and på ca 2 kg

Five Spice krydderi (til at gnide anden med) 

1 knold ingefær fint hakket 

4 fed hvidløg fint hakket evt, i presser

2 bundter forårsløg snittet i mindre stykker

5 gulerødder i tynde strimler

1 agurk i tynde strimler

1 bk sugarsnaps halveret 

1 lille broccoli hoved i mundrette stykker 

2-3 chilier alt efter styrke og temperament

1 spsk olie til panden 

Koriander til pyntningen. (Vi glemte endnu engang at komme det på, det var indkøbt)

2 plader nudler, der koges efter anvisningen.

Peanuts til servering.

Sauce: 

Da vi ikke kunne skaffe plum sauce erstattedes blommerne med æbler i form af en æblemarmelade, da en plum sauce sødes med sukker. I kan se den opskrift jeg tog udgangspunkt i Plum sauce.

1 dl æble sauce

1/2 dl hoisinsauce

Citronsaft

1 tsk peanut olie
Fremgangsmåde:

Forvarm ovnen til 180 grader.

Gnid anden i five Spice, salt og peber. Anbring anden i den varme ovn og giv den ca 1 time og 30 minutter. Inden servering parteres anden efter at have hvilet i 15 minutter.


I en varm wok/ pande med høje sider kommes først olie, siden hvidløg og ingefær, det skal have et par minutter hvorefter alle grøntsager tilsættes. Grøntsager skal have ca 7-10 minutter på den varme pande, de skal stadigvæk have bid. 

Bring vand i kog, tilsæt dernæst nudler og tilbedred efter pakkens anvisninger. 

Saucen blandes hvorefter den hældes over grøntsagerne. Det skal have ca. 2 minutter med grøntsagerne. Først nu tilsættes nudlerne, det skal blot blandes med de øvrige ingredienser. 

Panden tages af varmen og agurken tilsættes.

Anret nudler og grøntsager på tallerknen og server kødet ved siden af. Drys med peanuts og koriander. 


God aften alle sammen. 

Share
Spicy and med nudler og grønt 
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins