Da jeg sad og tjekkede Politiken ud, faldt jeg over denne opskrift på sprøde mandelkager med anis. Det er en opskrift af Tina Scheftelowitz

Sprøde mandelkager med anis

Undertonen af anis er himmelsk i disse nøddekager. Du kan bruge hele anisfrø, som du selv støder, men jeg har bedre erfaring med stødt anis her. Server dem til kaffe, gerne friskristet og friskmalet.

Sådan gør du:
Smelt smørret, og hak mandlerne mellemfint. Rør mandler, sukker, anis og æggehvider sammen, og bland det smeltede smør og melet i. Læg dejen på to bageplader med bagepapir i klatter med en spiseske med stort mellemrum imellem hver.

Flad kagerne tyndt ud med bagsiden af skeen dyppet i koldt vand – de skal være ca. 10 cm i diameter inden bagning, og de flyder stadig lidt ud.

Bag begge plader i varmluftovn ved 150 grader i ca. 20 minutter, til kagerne er gyldne.

Lad dem køle af på pladerne, og tag dem forsigtigt af.

Share
Sprøde mandelkager med anis

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins