Mathias tager af og til på en kuttertur i Øresund. Det indebærer en masse lækre sild til fryseren.

Det ender oftest ud som stegte sild, typisk med udgangspunkt i Denne opskrift fra hjemmet.

Vi foretrækker dog at stege sild, æbler og løg i ande- eller gåsefedt når dette haves.

Ingredienser:

6-7 sild optøede og halverede

Mel gerne rug til panering

20g andefedt

1-2 rødløg i tynde ringe

2 æbler (i både altså ikke for store)

frisk timian

1-2 spsk æbleeddike

evt. 1/2-1 tsk sukker eller honning

salt og peber

Tilbehør:

Kartofler
Sådan gør du:

Sildefileterne krydres med salt og peber og vend dem i mel.

Steg dem på panden med fedtet 4-5 min. på hver side.

Sildene tages af panden og holdes varme. Tør panden af og steg nu løgene bløde med lidt fedtca. 5 min. De skal ikke tage farve. Tilsæt æbler og timian og steg et par min. Længere, de skal ikke være rå men have bid.

Hæld æbleeddike over og smag til med sukker eller honning, salt og peber. Sildene serveres med de lune grøntsager og kogte kartofler.


Vi var for sultne så der kom intet billede af det inden servering, beklager. Det er sundt og billigt.

Share
Stegte sild med æbler og løg
Tagged on:             

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins