Jeg besluttede mig for at tage en oksebov ud af fryseren, vente på den var optøet og derefter gå i gang med at kokkerere.
På trods af det ikke er vinter, men der skal af og til tyndes ud i fryseren.

Jeg har taget udgangspunkt i http://signesmad.dk/stifado/hovedret/ og Camilla Plums opskrift på DR.DK, der er også kigget på krydderierne, der skal i en gullasch, så det er blevet lidt en blanding, krydderimæssigt, men det dufter dejligt.

Stifado (8 pers. – du kan bare servere det til 4, og så smide resten i fryseren)
1½ kg oksebov
2 ds. flåede tomater
750 g løg (en hel pose økologiske)
4 syltede stærke chilier
½ l rødvin
Paprika
Hvidløgspulver (da her ingen hvidløg var på lager)
Stødt spidskommen
3 stænger kanel
3 laurbærblade
1 tsk kommen
10 hele peberkorn
5 hele nelliker
5 hele allehånde
10 enebær
nogle kviste frisk/tørret timian
salt
olie til bruning

Pil løgene og skær dem i kvarte. Hvidløgsfeddene knuses let med knivens flade side. Varm en gryde op til medium varme, kom olie i og dernæst løg og krydderier i – lad det brune til løgene er godt brune (det tager nok 15-20 minutter).
Skær kødet i store tern (ca. 7×7 cm). Når løgene er brune, hældes de på en tallerken og sættes til side. Varm gryden mere op, tilsæt olie og brun nu kødet af nogle gange (3 gange i min store stegegryde). Når al kødet er brunet tilsættes vinen, som koges igennem i 5 minutter. Kom al kød, samt løg og krydderier tilbage i gryden – tilsæt tomat, et par teskefulde salt og måske lidt vand, så det dækker.
Lad retten småsimre med låget på klem i et par timer – sovsen skal koge ned til en lækker cremet konsistens. Mærk efter at kødet er helt mørt og smag til med salt og peber. Fisk evt. kanelstænger og chili op og server med ris eller ovnstegte kartofler, et drys persille samt lidt grøn salat.

Share
Stifado

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins