For Mathias er det først jul når han har spist disse svenske chokoladebrød, om det er hjemme, hos hans mor, søster eller svigerinde går ud på et men jul bliver det ikke uden.

  • 300 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 2 spsk kakao
  • 200 g koldt smør
  • 1 æg
  • Pensling: 1 æggehvide
  • Pynt: perlesukker og snittede/hakkede mandler

Bland alle tørre dele i en skål.
Skær smør i mindre stykker og smuldr det i melet.
Saml dejen med ægget – Dejen bliver blød og fedtet.
Stil dejen tildækket i køleskab i ca. ½ time. Rul til stænger og læg dem på en plade med bagepapir og tryk dem flade, til de bliver ca. 4 cm brede.
Pensl med æggehvide.
Drys med sukker og mandler, pres evt mandlerne let ned med en spiseske.
Bag stængerne øverst i ovnen.
Stængerne skal være bløde når de er færdigbagte.
Tag dem ud og skær dem straks i skrå chokoladebrød.
Lad dem køle af på en bagerist.
Bliver sprøde på overfladen og bløde i midten.
Bagetid: Ca. 10 min. ved 175°.

Share
Svenske Chokoladebrød

One thought on “Svenske Chokoladebrød

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins