Syltede drueagurker

Der var en del agurker i haven som ikke skulle spildes, så igang i køkkenet med mig.

2 snese små drueagurker
2 håndfuld salt
ca. 2 l eddike
Atamon eller spiritus til skylning af glas

Lagen:
2½ l eddike
1 1/4 kg sukker
1 tsk Sennepskorn
10  peberkorn
2 små skalotteløg
Krondild/ dildskærme
4 laurbærblade (gerne friske)

 
Glas til mængden af agurker
Atamon eller spiritus til at skylle glassene med.

Fremgangsmåde:

Agurkerne skrubbes og skylles.

Prikkes derpå med en gaffel og drysses med salt.

Kom vand på, så det lige dækker.

Efter et døgn tages de op.

Skylles i koldt vand og tørres i et klæde.

De 2 l eddike koges op og hældes over.

Dette trækker i endnu 1 døgn.

Derefter hældes eddiken fra, gives et opkog og hældes igen over agurkerne.

Trækker nu i 12 timer.

Derefter hældes eddiken ud.

Lagen: Eddike og sukker koges med syltekrydderierne, krondild/ dildskærme og de små pillede skalotteløg i 5 min.

Herefter tages gryden af ilden, og glassene skylles i spiritus eller atamon.

Agurkerne kommes i glassene, hvis de er for store skæres de i mindre passende stykker.

Glassene lukkes straks til.

Lad dem køle af og stil dem derefter køligt.

Vent i ca. 1 måned før du smager på varerne 😉

 

Share
Syltede drueagurker
Tagged on:     

One thought on “Syltede drueagurker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins