I går valgte Mathias og jeg at gå på en aften tur i området, for at se om vi kunne finde de sidste rester af hyldeblomstskærme, vi fandt kun få,  idet de fleste er afblomstrede og på vej til at blive til hyldebær 🙂

Vi vidste dog at man på turen kunne finde solstik, ribs, solbær og stikkelsbær,og det gjorde vi også.

Det blev til en stikkelsbærmarmelade lavet ud fra Camilla Plum og Anne Hjernøe, så vidt jeg husker. Jeg kan love den smager godt 🙂 Glæder mig helt til den skal spises på et tidspunkt.

Derudover fandt vi også en del fuglekirsebær, nærmere bestemt 1850 g. Det skulle blive til Syltede kirsebær, som til jul skal blive til kirsebærsauce 🙂 Smagen på bærrene var trods deres meget mørke farve stadig ret så sure 🙂 I hvert fald de fleste af dem.

Jeg fik dog inspiration af Almanakken (Meyers), som jeg også har brugt før og refereret til flere gange. Jeg fandt en opskrift på syltede kirsebær, som til jul vil kunne bruges til den ovenfornævnte kirsebærsauce – smart 🙂

Jeg skulle bruge 14 dl vand, 1 dl kirsebæreddike (her benyttede jeg dog hindbæreddike, da det andet ikke var en del af køkkenskabet), 500 g sukker, 4 stjerneanis og en udskrabet vanillestang (benyttede dog 250 g hjemmegjort vanillerørsukker og 250 g rørsukker).
Jeg kom lagen i kog i 1-2 minutter, hældte kirsebærrene i og så fik de et opkog i 3-4 minutter.

Jeg havde i mellemtiden skoldet nogle glas og vendt dem med Ouzo – så måtte de være helt fine til brug.
Bær og lage hældtes på glas og afkølede så de kunne komme på køl. Da vi ikke har nogen god nok kælder til det formål.

De kan stå uåbnet i hvert fald 4 måneder ved at stå på køl. Og så er det jo alligevel igang med at lave Kirsebærsauce.


Herefter glassene med de syltede kirsebær.

Nu er det bare at vente til jul med at lave en kirsebærsauce 🙂

Muligvis denne her:

syltede kirsebær 1 glas (ca. 240 g)
stjerneanis 1 stk.
Cherry Heering-kirsebærlikør 2 dl
Amarena-kirsebær 200 g, jeg bruger dem fra Fabbri
Maizena og lidt vand til jævning

Kom de syltede kirsebær med lage i en lille gryde sammen med stjerneanis og kirsebærlikør, og bring det langsomt i kog. Jævn saucen med maizena, og lad den koge stille i et minut. Tag straks af varmen, og tilsæt Amarena-kirsebærrene.

Servér saucen lun til risalamanden.

Share
Syltede kirsebær og stikkelsbærmarmelade

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins