Søndag fik vi vores gode venner, der passede det hele mens vi tog på ski i uge 3 på besøg.
Det skulle fejres på en eller anden måde og vi spiste lækker and og godt tilbehør til, rødbeder, svampe og knoldselleri og dertil en virkelig god vin.
Men desserten var tiramisu og den var bare god. Jeg var spændt da første gang var mindre vellykket.

Vi spiste godt alle 4, så denne portion rakte lige, men man kunne nok have været 6 stk:
4 æg(det kan alternativt være 4 æggehvider og 4 æggeblommer)
100 g sukker
½ stang god vanille
500 g Mascarpone (flødeost)
Ca. 4 dl stærk kaffe
1 dl Amaretto (mandellikør)
Savoiardi-småkager (Lady fingers)
Kakaopulver

Fremgangsmåde:
Lav en god, stærk kaffe, gerne en espresso-type. Lad den køle af og bland den med Amaretto.
Del æggene og sæt hviderne til side. Rør blommerne med sukker og vanillekorn til en lys og luftig æggesnaps. Der skal røres længe! Rør Mascarponen grundigt i.
Pisk hviderne til skum og vend det forsigtigt i massen.
I en aflang form lægges nu et lag lady fingers, der først er dyppet i kaffelagen. De skal dække bunden helt, så hvis de ikke lige passer, så knæk dem i mindre stykker.
Så lægges et lag creme og derefter nok et lag lady fingers, som er vædet med resten af lagen. Der sluttes af med et lag creme og formen sættes på køl, meget gerne natten over, hvilket jeg gjorde, ellers mindst 4-5 timer.
Inden servering drysser man et lag kakao over.

20130210-195404.jpg

20130210-195415.jpg
Det er bestemt ikke sidste gang jeg laver ud fra deres opskrift.

Share
Tiramisu ala Brdr Price
Tagged on:     

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins