Den anden dag inden nattefrosten kom høstede vi alle tomaterne fra de mange planter i drivhuset. Der var vel ca. 5 kg modne og 9 kg umodne(grønne) og det er altså begrænset hvor meget grøntomat marmelade man kan bruge, så nu ligger de grønne til modning.

Vi læste os til at man kunne gøre det ved hjælp af aviser, så det håber vi på, det ser nu allerede bedre ud og flere er ved at blive røde, men det går liiiidt langsomt.

Dog fik jeg ordnet de røde tomater.

De blev skåret i både, anbragt på en bageplade med papir, overhældt med en smule olie og dernæst salt og peber i en passende mængde.

De kom i ovnen ved ca. 100 grader og stod så det meste af aftenen til næste morgen og var derefter klar til at komme i poser på en passende størrelse med ca. 400 g i hver. Planen er at bruge dem hvor vi ellers ville bruge flåede tomater.

Smagen i dem blev i hvert fald intensiveret og blev god, jeg er under alle omstændigheder tilfreds. Nu ligger der 6 poser med i gennemsnit 450 gram i hver.

Det er rart der er til den koldere tid. Jeg kan kun opfordre til at man gør det samme. Det er simpelt.

Share
Tomater
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins