Til vores Housewarming i maj måned fik vi et par kogebøger, den ene var noget lettere at gå til end den anden. Vi fik nemlig Noma kogebogen og Hverdagsmad fra El Bulli.

Jeg kan klart anbefale begge, men den fra El Bulli er lettest at gå til.

Jeg har derfra fået ideen til at lave Tomatsovs for derefter at stå med sovs og suppe der er til at fryse og tage op når det skal bruges.

Jeg laver altid en stor portion med udgangspunkt i deres opskrift.

2 dl olivenolie

25 g hvidløgsfed

3 gode løg finthakket

3,5 kg hakkede tomater eller tomatpassata.

Evt. gerne 2 stænger blegselleri finthakket

30 g Salt

6 g Peber

30 g Sukker

Lidt friske krydderurter (rosmarin/timian er også godt)

 

Sæt herefter en stor gryde/kasserolle over ved høj varme og tilsæt herefter olien.

Steg hvidløgene i nogle sekunder

Løgene tilsættes og skal stede i ca. 5 minutter.

Når nogle af løgene har taget farve tilsættes tomaterne og det skal nu småkoge så saucen er reduceres med en tredjedel.

Tilsæt sukker, salt og peber.

Saucen hældes gennem en fintmasket si.

Du har nu sauce og suppe.

Der vil være en del til at fryse ned i separate poser.

Det er en god sauce til f.eks. kødsauce/bolognese eller hen ad lady og vagabonden pasta med kødboller.

I dag bliver den brugt til en gryderet med kaninkøller.
Den ret skal i få opskrift på i morgen hvis alt lykkes 🙂

Share
Tomatsovs og Tomatsuppe
Tagged on:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins