Herhjemme lever vi generelt efter princippet med at man skal spise lokale råvarer og samtidig med sæsonens råvarer.

I forgårs serverede jeg derfor kogte torskerognsposer, med kartofler og persillesovs til. Det var længe siden vi havde fået torskerognsposer og så var det tilmed noget af det billigste hos fiskemanden, og så er det jo endnu sjovere at købe ind. Men så vidt det er muligt kan jeg kun anbefale at købe danske råvarer, da det har haft en kortere transport og man derved kan støtte de lokale producenter.

Frisk torskerogn fås i januar, februar og marts måned. Køb helst de mindste ”bukser”. Torskerogn er sundt, fedtfattigt og indeholder masser af B- og D-vitaminer.

Torskerogn på dåse er ikke ren torskerogn. Rognen er tilsat større eller mindre mængder vand, salt, mel, tomatpuré og andre krydderier. Frisk torskerogn er ikke nødvendigvis mere ægte eller finere end dåserogn, det er bare to helt forskellige madvarer. Rogn på dåse kan være en glimrende basisvare, der elskes af mange børn, og som også peppes op af at blive stegt i smør og serveret med godt rugbrød og citron. Køb dog ikke den billigste slags torskerogn.

Nykogt torskerogn kan røres til frikadeller eller skæres i skiver og gratineres med en MornaySauce, der krydres med klippet dild og citronsaft. Eller spises som jeg beskrev vi gjorde ovenfor.

Share
Torskerogn og lokale råvarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins