Jeg er ikke træt af vinteren, men det er der sikkert nogle af jer derude der er 🙂

SÅ jeg fandt disse råd på BT:

Er du træt af vintervejret?
Vinteren kom tidligt i år med kulde, sne og mørke. Og der er stadig lange udsigter til forår. Det er meget individuelt, hvordan vi har det med faldende temperaturer og lys mængder, men i et vist omgang påvirker det os alle. I Danmark lider cirka fem procent af befolkningen af vinterdepression, heraf er ca. 75 % kvinder. Så der er god grund til en forebyggende indsats henover vinteren.

Her har du 7 tips til at overleve resten af vinteren:

Motion
Sørg for at få rørt dig dagligt. Pulsen skal i vejret. Når du dyrker motion øges forekomsten af serotonin i hjernen, det giver en følelse af øget velvære. En rask gåtur, helst i de lyse timer, kan sagtens gøre det. Vælg en motionsform, du synes er sjov, så er det nemmere at fastholde motivationen.

Søvn
Få din nattesøvn. Du restituerer dig allerbedst og får ny energi af en god nats søvn. Den bedste søvn får du, hvis du går i seng omkring kl. 22.

Kost
Følg kostrådene og spis sundt og varieret. Få masser af grøntsager, men også protein. Spis regelmæssigt, så du ikke går sukkerkold og skær ned på dit forbrug af sukker. Suppler evt. med en daglig dosis af vitaminer, særligt D-vitamin er vigtigt i den mørke tid.

Afslapning/meditation
Daglig meditation påvirker dit humør positivt og øger din stresstærskel.
Hvis du ikke har erfaring med meditation, kan du følge en kort guidet afslapningscd.

Grin og syng
Se sjove film i fjernsynet, læs sjove bøger. Hør god musik og syng med det bedste du kan. Køb fx nogle gode cd’er til bilen, som du bliver glad af at lytte til.

Fysisk velvære
Kram, kys og kærlighed. Få så meget af det som muligt ind i hverdagen. Forkæl dig selv med massage og wellness. Det har en fantastisk indvirken på humøret.

Positivt fokus
Fokuser på alt det du er taknemmelig for. Tag dig selv i at stoppe jammerklager. Når du fremhæver det negative, forstærker du det bare. Lav en liste over ting, der gør dig glad og gør blot en lille ting dagligt.
Det behøver ikke være så omfattende; giv f.eks. dig selv 10 minutter på sofaen, eller sæt dig i en stol med en god bog. Små ting kan gøre en stor forskel

Share
Træt af vinteren?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2019 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins