Da vi havde en hel del agurker af forskellig slags i haven (asier, drue og alm., som var ved at være i samme størrelse uden dog at have en ubehagelig tyk skind) besluttede jeg mig for at de skulle bruges inden det var for sent 🙂

Der blev fundet ca. 8 pæne agurker i køkkenhaven og de blev skyllet og skrubbet rene med en grøntsagsbørste. Der blev fundet 2 bøtter/glas af passende størrelse, de blev vasket grundigt af. Jeg skyllede desuden glasset i en atamon-blanding for at være på den sikre side, men jeg er godt klar over at det er upopulært hos mange, derfor bruger jeg tit spiritus i stedet for!

Ingredienser:

6-8 mindre agurker
50 g groft køkkensalt
250 g sukker
1/4 l lagereddike
30 peberkorn
evt. dildskærme

Jeg skar agurkerne i passende tynde skiver, man kunne have brugt et mandolinjern, hvis man havde haft et længere.
Kog en lage op af vand, eddike, salt, sukker og peberkorn, til sukker og salt er opløst. Køl lagen en smule ned, så den ikke er spilkogende.
Sylteglas forberedes som beskrevet ovenfor.
Agurkerne lægges i glasset sammen med dildskærmene. Lagen hældes over mens den stadig er varm.
Låget skrues godt fast med det samme, og når glasset er kølet lidt ned sættes den i køleskab og trækker et døgns tid.
Hvis man laver tyndere skiver kan man sikkert nøjes med mindre trækketid, men jeg kan godt lide at der er lidt bid i.
Opbevares for en sikkerheds skyld i køleskab efter åbning.

Jeg ser frem til dem.

 

 

Share
Varmsyltede agurker/agurkesalat
Tagged on:         

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2017 etlivpaalandet.dk. All Rights Reserved.  WordPress Plugins